ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Ειδική εφαρμογή του υπ. Παιδείας για να υπολογίσετε τα μόριά σας

Πανελλήνιες 2023: Ειδική εφαρμογή του υπ. Παιδείας για να υπολογίσετε τα μόριά σας
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το υπουργείο Παιδείας έχει αναπτύξει ειδική εφαρμογή που θα βοηθήσει τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2023, να υπολογίσουν αυτόματα το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι, μέσω της ίδιας εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Η εφαρμογή υπολογισμού των μορίων θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Στην αρχική σελίδα, στην επιλογή ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, οι υποψήφιοι επιπλέον δύνανται να ενημερωθούν με όλο το σχετικό υλικό που αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ