ΕΛΛΑΔΑ

Ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία στη Μεγαλόπολη

Ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία στη Μεγαλόπολη
Πλημμύρες στην Αρκαδία arcadia portal

Τις πληγές τους από την πρωτοφανή νεροποντή που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την περιοχή, μετρούν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι ανυπολόγιστες, τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες, αφού στην περιοχή σημειώθηκε πλημμύρα και το νερό έφθασε μέσα σε 7 ώρες τα 191 χιλιοστά.

Μάλιστα ο δήμος Μεγαλόπολης έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων και των καταστροφών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Συνεργεία της πυροσβεστικής, του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται ήδη στη Μεγαλόπολη, για να συνδράμουν τους πολίτες, που βρίσκονται από το Σάββατο στο έλεος της κακοκαιρίας.

kalim2

Ποτάμια οι δρόμοι στη Μεγαλόπολη/Πηγή: kalhmeraarkadia

Στην Τρίπολη, ως αργά το βράδυ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια και υπόγεια σπιτιών, κυρίως στην περιοχή πλησίον του σταθμού ΟΣΕ, ενώ σημειώθηκε και κατολίσθηση στην Μανθυρέα, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετές ώρες η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης.

siragga2

Αυτοκίνητα και οδηγοί εγκλωβισμένοι σε σήραγγα/ Πηγή:kalhmera arkadia

Επιπλέον, πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Τρίπολης - Άστρους, στη γέφυρα της Μαγούλας, όπου τα νερά του Γαρεάτη ποταμού έχουν περάσει πάνω από τη γέφυρα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο δημαρχείο Μεγαλόπολης σε μια προσπάθεια συντονισμού των προσπαθειών των αρχών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ