ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε στα Δερβενοχώρια

Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε στα Δερβενοχώρια
πυροσβεστικό αεροσκάφος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αεροσκάφος που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στα Δερβενοχώρια, κατέπεσε το πρωί της Κυριακής. Οι χειριστές του αεροσκάφους είναι σώοι

Τα αίτια της πτώσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έπειτα από προσπάθεια των πιλότων να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το αεροσκάφος τύπου καναντέρ, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, ωστόσο είναι άγνωστο τι οδήγησε τους χειριστές σε αυτή την απόφαση. Το αεροσκάφος πάντως λίγο μετά την πτώση του τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο είναι άγνωστο αν κάποια μηχανική βλάβη προκάλεσε την πυρκαγιά, ή αν αυτή προκλήθηκε εξαιτίας της πτώσης.

Πάντως οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

To αεροσκάφος συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Στεφάνη Δερβενοχωρίων, κι εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Μέχρι στιγμής οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή, όμως το μέτωπο της φωτιάς, που καίει ανεξέλεγκτη, είναι ευρύ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ