ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Είχαν επιβληθεί και άλλα πρόστιμα στο ίδιο μπιτς μπαρ πριν το περιστατικό με τον σερβιτόρο

Ρόδος: Είχαν επιβληθεί και άλλα πρόστιμα στο ίδιο μπιτς μπαρ πριν το περιστατικό με τον σερβιτόρο
Screen grab / Facebook

Μόλις λίγες μέρες πριν συμβεί το περιστατικό που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, σχετικά με τον σερβιτόρο που σέρβιρε μέσα στη θάλασσα προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες που βρίσκονται σε πλατφόρμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, τόσο στις 16 Μαΐου όσο και στις 21 Ιουνίου, είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα για ανάλογες παραβάσεις, όμως, δεν είχε αλλάξει τίποτα.

Επίσης επιβλήθηκαν εκ νέου πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές.

Εργατολόγος ανέφερε πως η νομοθεσία περιλαμβάνει διατάξεις που προστατεύουν τον εργαζόμενο, καθώς, όπως είπε, προκύπτουν διάφοροι κίνδυνοι ανάμεσα στους οποίους είναι οι ώρες στο νερό και το σώμα του απορροφά πολύ υγρασία.

Ιδιοκτήτης beach bar στη Ρόδο: Για το πουρμπουάρ το σέρβις στη θάλασσα

«Είναι δυνατό να το κάνει αυτό με το ζόρι ο εργαζόμενος; Το έκανε για να πάρει το πουρμπουάρ», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο για τις εικόνες που προκάλεσαν οργή με τον σερβιτόρο σχεδόν να κολυμπάει για να παραδόσει την παραγγελία.

«Πέντε χρόνια, είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενος μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του (φιλοδώρημα), ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η στολή του σερβιτόρου είναι αδιάβροχη, τα τραπεζάκια στη θάλασσα «μπαίνουν και βγαίνουν» ενώ τις εικόνες δημοσίευσε ανταγωνιστής του για να «του κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή του».

«Ήρθαν 10 επιθεωρητές εδώ και τα βρήκαν όλα νόμιμα», σημείωσε. «Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει», είπε και πρόσθεσε:

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», απάντησε ο ιδιοκτήτης του beach bar μιλώντας στο OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο που προκάλεσε οργή στα social media, δείχνει έναν σερβιτόρο σχεδόν να κολυμπάει για να παραδώσει την παραγγελία στην ξαπλώστρα όπου κάθεται ο πελάτης γνωστού beach bar της Ρόδου.

Ένα γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και του τπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ