ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί δύο Ιρλανδοί μαθητές στην Ίο - Ο ένας έπαθε ανακοπή όταν έμαθε το θάνατο του φίλου του

Νεκροί δύο Ιρλανδοί μαθητές στην Ίο - Ο ένας έπαθε ανακοπή όταν έμαθε το θάνατο του φίλου του
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Διπλή τραγωδία σημειώθηκε στην Ίο την Κυριακή (3/7) όταν δύο Ιρλανδοί μαθητές, που είχαν ταξιδέψει στο νησί για την αποφοίτησή τους, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μετά την μεγάλη κατανάλωση αλκόολ.

Ειδικότερα, οι 70 μαθητές από το κολέγιο St Michael του Δουβλίνου, ξεκίνησαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (1/7) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Ο ένας εκ των δύο νεαρών επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμα στο οποίο διέμενε με τα πόδια, ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν. Αμέσως οι τοπικές αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν και άρχιζαν να τον αναζητούν, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό στις 11 το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

Λίγη ώρα αργότερα, ένα ακόμα μέλος της παρέας, έχασε τις αισθήσεις του, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του φίλου του και κατέληξε καθώς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα έπασχε από χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε το θάνατο των δύο παιδιών.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Irish Independent.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ