ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Στην εντατική διασωληνωμένη 70χρονη που δέχτηκε επίθεση από ληστές

Έβρος: Στην εντατική διασωληνωμένη 70χρονη που δέχτηκε επίθεση από ληστές
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εφιάλτης για μια ηλικιωμένη στο χωριό Κυριακή του Έβρου, όταν δυο νεαροί άνδρες μπήκαν στο σπίτι της τις πρωινές ώρες χθες Κυριακή και αφού την έδεσαν, στη συνέχεια την λήστεψαν.

Η 69χρονη που έμενε μόνη της στο σπίτι, έπαθε σοκ και νοσηλεύεται από χθες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Σουφλίου και τις Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι δυο αλλοδαποί μπήκαν στο σπίτι από το ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας και αφού την ακινητοποίησαν την έδεσαν με καλώδιο και σχοινιά που βρήκαν στο σπίτι.

Παράλληλα για να μην φωνάζει της έκλεισαν το στόμα με μονωτική ταινία.

Πρόκειται, σύμφωνα με μαρτυρίες, για μια δυναμική γυναίκα συνταξιούχο, η οποία έμενε μόνη στο σπίτι της στην άκρη του χωριού, ενώ τα ενδιάμεσα σπίτια μέχρι το κέντρο είναι ακατοίκητα.

Αφού έφυγαν οι εισβολείς με τα κλοπιμαία χρήματα και κάποια χρυσαφικά -σύμφωνα με την μαρτυρία του θύματος στους γιατρού- η ίδια κατάφερε να λυθεί και να τρέξει για βοήθεια στο σπίτι του αδερφού της.

Στο Νοσοκομείο έφθασε συνοδεία συγγενικών της προσώπων, για καθαρά προληπτικούς λόγους, αφού φαινόταν καλά, όμως η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κάτοικων, οι μεγάλες ομάδες μεταναστών, που περνούσαν κατά 20 -30 άτομα, είχαν καιρό να εμφανισθούν στο χωριό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ