ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος που μετέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στο «Ιπποκράτειο»

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος που μετέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στο «Ιπποκράτειο»
Unsplash

Σε κρίσιμη κατάσταση και στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», νοσηλεύεται το νεογέννητο βρέφος που διεκομίσθη το μεσημέρι της Κυριακής από την Πτολεμαΐδα.

Το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και αμέσως κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, με αποτέλεσμα να φτάσει μέσα σε 24 λεπτά στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για αγοράκι το οποίο λόγω περιγεννητικής ασφυξίας κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής της μητέρας του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη, με τους γιατρούς να προχωρούν στη διασωλήνωσή του.

«Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό»

Ο πατέρας του μωρού περιέγραψε τις στιγμές μέχρι τη γέννηση του παιδιού του, ενώ ευχαρίστησε όλους τους αστυνομικούς για τη βοήθειά τους.

«Με σήκωσε η γυναίκα μου και μου είπε ότι έσπασαν τα νερά και τελικά ήταν γεμάτη αίματα. Την πήρα και πήγαμε στο νοσοκομείο, έγινε αποκόλληση πλακούντα. Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, έγινε επιτυχώς η ανάνηψη. Στον δρόμο για το νοσοκομείο υπήρχε πολύ άγχος, στήθηκε μια τρομερή επιχείρηση καθώς ήταν θέμα λεπτών και όλα έπαιζαν ρόλο. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους αστυνομικούς, ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ήταν δεν θα έφτανε πιο γρήγορα» δήλωσε ο πατέρας του βρέφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ