Κλειστή η πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ λόγω της 4ης Ιουλίου
Ανανεώθηκε:
Η πρεσβεία των ΗΠΑ και το προξενικό τμήμα στηv Αθήvα, το γενικό πρoξεvείο στη Θεσσαλονίκη και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στην Ελλάδα παραμένουν κλειστά σήμερα Τρίτη, 4 Ιουλίου.
Ο λόγος είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας που γιορτάζεται στην Αμερική και είναι αργία. Με αυτό τον τρόπο τιμάται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία επικυρώθηκε στις 4 Ιουλίου 1776, ιδρύοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Στις 4 Ιουλίου 1776 συγκαλείται συνέλευση των Αμερικανών στη Φιλαδέλφεια, όπου ψηφίζεται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία στηρίζεται στις πολιτικές ιδέες του Διαφωτισμού.
Πρωταγωνιστές στη σύνταξη της Διακήρυξης υπήρξαν ο Τόμας Τζέφερσον και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος.
ΕΛΛΑΔΑ
Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για το Πάσχα στο WHISPERS
10:00
ΚΟΣΜΟΣ
Η Γαλλία προειδοποιεί για έναν «φαύλο κύκλο» κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
09:58
ΕΛΛΑΔΑ
Μυστήριο με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός στην Παλλήνη με tie wrap στο λαιμό - Τι εξετάζουν οι Αρχές (vid)
09:55
ΚΟΣΜΟΣ
Liveblog: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να αποφεύγουν τα τρένα μέχρι το βράδυ - Στα 111 δολάρια το πετρέλαιο
09:48
CULTURE