Κλειστή η πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ λόγω της 4ης Ιουλίου
Ανανεώθηκε:
Η πρεσβεία των ΗΠΑ και το προξενικό τμήμα στηv Αθήvα, το γενικό πρoξεvείο στη Θεσσαλονίκη και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στην Ελλάδα παραμένουν κλειστά σήμερα Τρίτη, 4 Ιουλίου.
Ο λόγος είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας που γιορτάζεται στην Αμερική και είναι αργία. Με αυτό τον τρόπο τιμάται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία επικυρώθηκε στις 4 Ιουλίου 1776, ιδρύοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Στις 4 Ιουλίου 1776 συγκαλείται συνέλευση των Αμερικανών στη Φιλαδέλφεια, όπου ψηφίζεται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία στηρίζεται στις πολιτικές ιδέες του Διαφωτισμού.
Πρωταγωνιστές στη σύνταξη της Διακήρυξης υπήρξαν ο Τόμας Τζέφερσον και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος.
ΚΟΣΜΟΣ
Κατηγορίες σε δύο άτομα για το περιστατικό στη βάση της RAF, Fairford απήγγειλαν οι βρετανικές Αρχές
11:49
ΚΟΣΜΟΣ
Τραγωδία στην Ισπανία: Δύο νεκροί ύστερα από σύγκρουση αλεξιπτώτων πλαγιάς στον αέρα
11:44
ΕΛΛΑΔΑ
28η Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές ακυρώνονται οι παρελάσεις λόγω κακοκαιρίας - Πού χρειάζεται προσοχή
11:42
ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ - ΗΠΑ: Τι σηματοδοτούν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις - Το Ιράν και η παγκόσμια οικονομία
11:40
ΕΛΛΑΔΑ