ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Ασφάλεια και εξυπηρέτηση παίρνουν «άριστα» από τους οδηγούς

Αττική Οδός: Ασφάλεια και εξυπηρέτηση παίρνουν «άριστα» από τους οδηγούς

Η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο παραμένει ζητούμενο για την Ελλάδα, τόσο από την άποψη των υποδομών όσο και από την πλευρά της οδηγικής συμπεριφοράς των ίδιων των οδηγών όλων των τύπων οχημάτων.

Το συγκεκριμένο ζήτημα άλλωστε κρίνεται ως ύψιστης προτεραιότητας σε κάθε σχετική αξιολόγηση.

Εν τούτοις, υπάρχει τουλάχιστον ένας δρόμος στη χώρα μας που ταυτίζεται με την ασφάλεια: Η Αττική Οδός, που εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες οδηγούς, καθημερινά, παρέχοντας άριστες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και – κυρίως- ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως σε πρόσφατη δημοσκοπική έρευνα ικανοποίησης που πραγματοποίησαν οι εταιρείες Invision και Metron Analysis, περισσότεροι από 9 στους 10 οδηγούς δηλώνουν πως νιώθουν «πολύ/αρκετά ασφαλείς» όταν κινούνται στην Αττική Οδό.

Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο, όσοι χρησιμοποιούν την Αττική Οδό ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο για μετακινήσεις σχετικές με την εργασία τους και άλλες υποχρεώσεις, βαθμολογούν τη συνολική εικόνα που έχουν για τον αυτοκινητόδρομο με μέση τιμή το «άριστα», δηλαδή το 9/10. Αυτή η εικόνα ικανοποίησης που κατακτά η Αττική Οδός σε σχέση με τους χρήστες της, επεκτείνεται και στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού: Σε ποσοστά που κυμαίνονται από 94,6% έως και το σχεδόν απόλυτο 99,4% οι ερωτηθέντες απάντησαν πως αισθάνονται «πολύ» ή «αρκετά ικανοποιημένοι» από την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων στην Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών, στα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών και στους Σταθμούς Διοδίων. Αντίστοιχα, η ικανοποίηση των χρηστών είναι πολύ υψηλή και όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των ομάδων περιπολίας, καθώς περισσότεροι από 8 στους 10 εμφανίζονται «πολύ» ή «αρκετά ευχαριστημένοι».

Πρόκειται για αξιολογήσεις από «τους πιο αυστηρούς κριτές», δηλαδή τους οδηγούς που αξιοποιούν την Αττική Οδό για να διεκπεραιώνουν ό,τι χρειάζεται στην καθημερινότητά τους, αλλά και να απολαμβάνουν ασφαλή οδήγηση σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που ξεχωρίζει, θέτει υψηλά τις προδιαγραφές και συνεχίζει αδιάκοπα να εξελίσσεται προς το καλύτερο.

attiki-odos-2.jpg
Η Αττική Οδός αφουγκράζεται τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών

Η Αττική Οδός αφουγκράζεται τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών

Αυτό το χαρακτηριστικό της ταυτότητας της Αττικής Οδού είναι που δίνει την ώθηση για την περαιτέρω εξέλιξη. Άλλωστε, σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, συμπαρασύροντας τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα κριτήρια των χρηστών ενός τέτοιου αυτοκινητοδρόμου, δεν θα μπορούσε να διατηρεί επί μακρόν – από τη δημιουργία της έως σήμερα – τα «πρωτεία» στις προτιμήσεις τους, εάν δεν εξελισσόταν μαζί τους. Έτσι, η Αττική Οδός αποτελεί διαχρονικά, ένα σημείο αναφοράς για τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα, που επιχειρεί πάντοτε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των χιλιάδων οδηγών που την επιλέγουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα άλλωστε και τα εντυπωσιακά της ευρήματα, αναφορικά με την ανταπόκριση του κοινού στην Αττική Οδό, είναι αποτέλεσμα και της «γέφυρας επικοινωνίας» που έχουν χτίσει με τους οδηγούς η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από το έργο, όλα αυτά τα χρόνια. Στον πυρήνα αυτής της στρατηγικής επικοινωνιακής προσέγγισης βρίσκεται η βεβαιότητα ότι κάθε γνώμη δίνει αξία στη σύνθετη υπόθεση της εξυπηρέτησης αλλά και στη βελτίωση της υποδομής του έργου.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η υποδοχή των αποτελεσμάτων της έρευνας εκ μέρους των εταιρειών αυτών δεν οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά αντίθετα, σε εγρήγορση: Οι ενθαρρυντικές απαντήσεις των οδηγών άλλωστε, αποτυπώνονται σε αντίστοιχες έρευνες ικανοποίησης που διεξάγονται σε ετήσια βάση και λειτουργούν ως καθοριστικός παράγοντας για τα επόμενα βήματα.

Η Αττική Οδός είναι ο αυτοκινητόδρομος που συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα μας στη νέα εποχή. Ενσωματώνοντας τις αρχές της βιωσιμότητας στον πυρήνα της ύπαρξής της, συνεχίζει να εξελίσσεται με γνώμονα το όφελος του οδηγού, παραμένοντας ασφαλής και παρέχοντας τα υψηλότερα επίπεδα εξυπηρέτησης σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας της.