Τέμπη: Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας 25 πρόσωπα για τη σύμβαση 717 του ΟΣΕ
Ανωμοτί κατάθεση, καλούνται να δώσουν 25 μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θεωρούνται ύποπτοι από το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 του ΟΣΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, θα καταθέσουν για το αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ τόσο το ελληνικό δημόσιο όσο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης.
Ανάμεσα στα 25 άτομα είναι και τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών.
Το χρονικό της έρευνας
Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είπε ξεκινήσει μήνες πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το συγκεκριμένο εργο- σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο και την ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, η ευρωπαϊκή εισαγγελία στη χώρα μας συνεχίζει την έρευνα για μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υλοποίηση της σύμβασης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μήνυση κατά πολιτικών κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Τέμπη: Νέες διώξεις σε βάρος πέντε προσώπων, διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ
Η Ευρώπη προσπαθεί να κλείσει συμφωνία με τον Τραμπ για τη Γροιλανδία - Όλο το παρασκήνιο
13:20
Ξεκίνησε η πορεία των ταξί προς το υπουργείο Μεταφορών με καπνογόνα και κόρνες
13:19
Δημήτρης Μάρκος, ο κολυμβητής που τα γεύτηκε όλα νωρίς - Ιστορίες και βιώματα μέσα από την πισίνα
13:18
Στο μικροσκόπιο της Eπιτροπής Aνταγωνισμού οι τιμές του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
13:07