ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: «Δύσκολο βράδυ» λέει ο αντιδήμαρχος Aλιβερίου - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Φωτιά στην Εύβοια: «Δύσκολο βράδυ» λέει ο αντιδήμαρχος Aλιβερίου - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
Screen grab από βίντεο

«Η νύχτα είναι δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Μηλάκι του δήμου Αλιβερίου – Κύμης στην Εύβοια, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, αργά τοβράδυ της Πέμπτης.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (6/07) στην περιοχή Μηλάκι του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια. Η πυρκαγιά καίει σε δασική και δύσβατη έκταση με ξερά χόρτα, και μακριά από τους οικισμούς.

Η φωτιά αργά το βράδυ της Πέμπτης έκαιγε στην περιοχή νότια- νοτιοανατολικά του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στον δήμο Αλιβερίου- Κύμης, χωρίς όμως να απειλεί το εργοστάσιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες κινούνται σε αρκετή απόσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση, στον ορεινό όγκο, ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, περίπου 3 μποφόρ.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια και ξερά χόρτα και είναι μακριά από τον οικισμό Μηλάκι και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, που δεν διατρέχουν κίνδυνο. Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλονται προσπάθειες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα, αν χρειαστεί.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία ανοίγουν δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα.

«Όλο το βράδυ θα είμαστε σε επιφυλακή»

Ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος δήλωσε στο evima.grπως η νύχτα θα είναι δύσκολη. «Είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε όλο το βράδυ», ανέφερε.

«Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο είναι σε πολύ δύσκολο σημείο το οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ