Γαλάζιος καρχαρίας εμφανίστηκε σε παραλία της Νέας Χιλής στον Έβρο
Λουόμενοι σε παραλία της Νέας Χιλής στον Έβρο, βρέθηκαν μπροστά στο θέαμα ενός μικρού γαλάζιου καρχαρία να κολυμπά στα ρηχά.
Σύμφωνα με το e-evros.gr, ο ναυαγοσώστης της παραλίας ανέφερε ότι εντοπίστηκε στις 24 Ιουνίου, πιθανότατα ψάχνοντας φαγητό ή έχοντας χαθεί ακολουθώντας κάποιο κοπάδι από ψάρια.
Στην αρχή έγινε αντιληπτός από παιδιά, τα οποία έπαιζαν στα ρηχά, και στη συνέχεια ο ναυαγοσώστης πιάνοντας τον, τον απομάκρυνε στα βαθιά.

Είναι επικίνδυνος ο γαλάζιος καρχαρίας ή αλλιώς γλαυκοκαρχαρίας;
Αυτό το είδος καρχαρία είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον σεβασμό και προσοχή.
Για τους λόγους αυτούς, οι λουόμενοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τη θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιδιώκεται η αλληλεπίδραση.
Κρατάμε λοιπόν τις αποστάσεις και μόνο εφόσον το ψάρι φαίνεται να μην μπορεί να επανέλθει στη θάλασσα, τότε μόνο προσπαθούμε να το επαναφέρουμε αποφεύγοντας το κεφάλι και τα βράγχια, και προσπαθώντας να μην κάνουμε καμία απότομη κίνηση που μπορεί να τραυματίσει το ζώο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Την αιτία εξαφάνισης του μεγαλόδοντα εντόπισαν οι επιστήμονες
Σέριφος: Η στιγμή που καρχαρίας τριών μέτρων περνά δίπλα από σκάφος
Ο Νετανιάχου αποπέμπει τον προσωπάρχη του έπειτα από σειρά σκανδάλων
21:52
Δήμος Αθηναίων: Από Μεγάλη Τρίτη η επιστροφή αδειών οδήγησης λόγω Πάσχα - Η μόνη εξαίρεση
21:43
Η στιγμή που το πλήρωμα του Artemis II ξεπερνά το ρεκόρ της μεγαλύτερης απόστασης από τη Γη (vid)
21:34
Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΑ στην 55η Σμηναρχία Μάχης στην Κύπρο
21:28