ΕΛΛΑΔΑ

Αρτοποιός: «Δεν εμπνέει ανησυχία η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος»

Αρτοποιός: «Δεν εμπνέει ανησυχία η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος»
ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Δεν απειλεί κάποιο μοναστήρι η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου (8/7) στο Άγιο Όρος. Είναι σε αμιγώς δασική έκταση, καίει φυλλώματα» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός. 

Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέων πυρκαγιών σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

«Σε εξέλιξη είναι μία δασική πυρκαγιά πέντε χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μεγίστης Λάβρας χωρίς να απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή, υπό την έννοια ότι υπάρχουν εκεί αρκετά μοναστήρια, δεν απειλεί λοιπόν κάποιο μοναστήρι, είναι σε αμιγώς δασική έκταση, καίει φυλλώματα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία έρπουσα πυρκαγιά με φυλλώματα, που βρίσκονται στο έδαφος και κάποιες καστανιές».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είχαμε δύο μέτωπα, το ένα μέσα στη χαράδρα, το οποίο μας απασχολεί πιο πολύ γιατί είναι δύσβατη η περιοχή και επιχειρούν 43 άτομα πυροσβεστικό προσωπικό, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, ενώ επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εντολή απογείωσης έχουν λάβει τέσσερα αεροσκάφη προκειμένου να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο μέσα στη χαράδρα.

«Δεν είναι τόσο ανησυχητική αυτή η πυρκαγιά υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν ισχυρές ριπές ανέμου και αυτό είναι κάτι, που διευκολύνει την επιχείρηση του πυροσβεστικού σώματος», λέει ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ