ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση κατά την πρώτη μέρα δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Ένταση κατά την πρώτη μέρα δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένταση σημειώθηκε κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Εφετείο

Κατά την διάρκεια της εισόδου των παραγόντων της δίκης στην αίθουσα του Εφετείου δημιουργήθηκε ένταση αφού όλοι έπρεπε να περάσουν από την ίδια πόρτα και αναπόφευκτα βρέθηκαν μαζί τα μέλη της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και οι κατηγορούμενοι με τους υπερασπιστές τους.

Στη συνέχεια οι δικηγόροι της οικογένειας κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που περνούσε δίπλα τους στη δικαστική αίθουσα.

Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωταγωνιστής της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς απείλησε να «κατεβάσει» την κάμερα φωτορεπόρτερ βρίζοντάς την χυδαία. Το επεισόδιο έγινε τη στιγμή που ο αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είδε να τον φωτογραφίζουν όταν έβγαινε συνοδευόμενος από αστυνομικούς από τον χώρο της δίκης.

Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στη φωτογράφηση και σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα μίας από τους φωτορεπόρτερ, τής φώναξε: «Τι κάνεις μωρή καρ..!». Η αντίδρασή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος κυριολεκτικά να φυγαδευτεί καθώς η όλη κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη με έντονες φωνές και οργισμένες χειρονομίες.

κεερφα

EUROKINISSI

Παράλληλα, από το πρωί πραγματοποιείται συλλαλητήριο στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Λουκάρεως από συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΠΕΝΕΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ