ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Άδειο φεύγει το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» για Πειραιά - Σοβαρή η ζημιά, ταλαιπωρία για επιβάτες

Χίος: Άδειο φεύγει το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» για Πειραιά - Σοβαρή η ζημιά, ταλαιπωρία για επιβάτες
IN TIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πιο σοβαρή από την αρχική εκτίμηση είναι η ζημιά που υπέστη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» μετά την πρόσκρουσή του στο «κόκκινο φαναράκι» κατά την είσοδό του το μεσημέρι του Σαββάτου (8/7), στο λιμάνι της Χίου.

Μετά τον έλεγχο που έγινε από δύτες κάτω από την ίσαλο γραμμή, αναμενόταν η έγκριση από τον νηογνώμονα, όμως η τελική απόφαση που ελήφθη αργά το απόγευμα ήταν το πλοίο να ταξιδέψει χωρίς επιβάτες για το λιμάνι του Πειραιά (όπου και ο τελικός προορισμός). Στις 11.30 μ.μ. είναι η πιθανή ώρα αναχώρησης από τη Χίο.

Σε ότι αφορά τους επιβάτες, περισσότεροι από 280 τόσο από τη Λέσβο όσο και από τη Χίο, αφού τους δόθηκε φαγητό από την εταιρεία με δικά της έξοδα, επίσης, θα μεταφερθούν στο Λιμάνι των Μεστών, όπου στις 2.20 περίπου το πρωί της Κυριακής, 9/7, πρόκειται να αναχωρήσει το πλοίο BLUE STAR PATMOS προερχόμενο από το Σίγρι Λέσβου και με ενδιάμεσο σταθμό στη Μύκονο θα φθάσει περί τις 10.10 το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά.

Σε ότι αφορά το λιμάνι όπου προσέκρουσε με το πίσω μέρος το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, ζημιές προκλήθηκαν στο μόλο όπου βρίσκεται το κόκκινο φανάρι του λιμανιού, χωρίς ευτυχώς το ίδιο να πάθει ζημιά. Αναμένεται τη Δευτέρα να γίνει σχετικός έλεγχος από κλιμάκιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ