ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 2χρονου στη Γαλλία: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Εξαφάνιση 2χρονου στη Γαλλία: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του
Φωτογραφία αρχείου Γάλλου αστυνομικού AP/Alexander Turnbull

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στη Γαλλία για τον εντοπισμό ενός δίχρονου αγοριού, το οποίο αγνοείται από ένα χωριό στα νότια της χώρας, από το Σάββατο 8/7.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, o Émile εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, από ένα χωριό, το Λε Βερνέτ, που βρισκεται μεταξύ των περιοχών Γκρενόμπλ και Νίκαιας, όταν έπαιζε στον κήπο του σπιτιού των παππούδων του.

«Η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι για να πάει μια εκδρομή, και εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φευγαλέα στιγμή απροσεξίας για να φύγει», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαλίκ, δήμαρχος του χωριού, στη γαλλική τηλεόραση.

Οι παππούδες του αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν πια εκεί, όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν.

Παράλληλα, ο παππούς του αναφέρει ότι για την ηλικία του, είναι ιδιαίτερα καλός περιπατητής, και πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είχε απαχθεί.

«Είναι ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια και τα βλέπουμε όλα. Θα μπορούσε να είχε διανύσει κάποια απόσταση και ίσως να είχε χαθεί ή να κρυβόταν» συμπλήρωσε.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι το παιδί έχει εξαφανιστεί, ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και αμέσως στήθηκε τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή χωροφυλάκων, πυροσβεστών αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης, με ελικόπτερο, drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες μαζί με σκυλιά ανιχνευτές έχουν χτενίσει την περιοχή, ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του, παρότι η έρευνα έχει καλύψει περισσότερα από 1.200 στρέμματα.

Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι η κοιλάδα στο χωριό, περιβάλλεται από δάση είναι δημοφιλής στους πεζοπόρους, με τον εισαγγελέα να αναφέρει ότι δύο άτομα είδαν το αγόρι να φεύγει από το σπίτι των παππούδων και της γιαγιάς, και «τότε χάνουμε τα ίχνη του».

«Ετοιμαζόμασταν για τη βραδινή λειτουργία, όταν μας είπαν ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί. Όλοι πήγαμε να δούμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε ψάξει σε μέρη όπου θα μπορούσε να είναι, πραγματικά τον έχουμε ψάξει παντού», είπε στην εφημερίδα La Provence η Marie-Laure, ιδιοκτήτρια bar-bistrot στο χωριό.

Το πρωί της Δευτέρας 10/7, η ζώνη αναζήτησης διευρύνθηκε, με τη χωροφυλακή να απευθύνει έκκληση για μάρτυρες που μπορεί να είδαν το αγόρι, το οποίο φορούσε λευκό σορτς και κίτρινο τοπ όταν εξαφανίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ