Θ. Σαμαράς στο CNN Greece: Το brexit είναι η έκφραση της κρίσης
Ο λέκτορας Διεθνούς και Πολιτικής Επικοινωνίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Θανάσης Σαμαράς, μιλά στο CNN Greece για τo Brexit και την αντιμετώπισή του.
Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως η απόφαση του βρετανικού λαού να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι το πρόβλημα και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί έτσι. Αντίθετα, το Brexit είναι απλώς ένας τρόπος έκφρασης του προβλήματος και συνεπώς η προσέγγιση που χρειάζεται είναι η εξέταση των βαθύτερων παραγόντων που οδήγησαν σε αυτό.
Ο κ. Σαμαράς αναλύει ορισμένους από τους παράγοντες αυτούς, όπως για παράδειγμα η αυταρχική στάση της Γερμανίας αλλά και η ευθύνη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών. Επιπλέον εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο πιθανότατα το Brexit θα μπορούσε να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για άνδρα που έπεσε σε φρεάτιο στο κέντρο της Λάρισας
13:32
Σχοινάς: Όσοι διαμαρτύρονται για την ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είναι σαν να διαμαρτύρονται για τον καιρό (vid)
13:26
Anabel Diaz το CNN Greece: Το 2026 θα κάνει πρεμιέρα το Uber Eats στην Ελλάδα
13:23
Δένδιας: «Δεν θα απαντήσω στον Φιντάν - Τουλάχιστον επικριτικό να μιλά μία χώρα με απειλή πολέμου»
13:22