ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE ΕΛΛΑΔΑ

Kαύσωνας Κλέων - Γιαννόπουλος: Θα διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα - Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Kαύσωνας Κλέων - Γιαννόπουλος: Θα διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα -  Πότε θα πέσει η θερμοκρασία
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI

Σε λίγα εικοσιτετράωρα θα ξεκινήσει η «επέλαση» του καύσωνα Κλέων στη χώρα, και ο γνωστός μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλά στο CNN Greece για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, αλλά και την πρόβλεψή του για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις και το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καύσωνας θα ξεκινήσει και επίσημα με ανοδικές θερμοκρασίες την Τετάρτη 12/7, με αποκορύφωμα την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου.

Ο κ.Γιαννόπουλος αναφέρει ότι «αύριο θα φτάσουμε στους 39 με 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά για πρώτη φορά φέτος, το οποίο είναι καλό καθώς το θερμόμετρο δεν είχε δείξει καμία ημέρα πριν 39 Βαθμούς».

Αναφερόμενος στις θερμοκρασίες των επομένων ημερών κάνει λόγο για διαφοροποιημένες τιμές στα αστικά κέντρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές, αναφέροντας ότι «την Τετάρτη σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη σε αντίθεση με την πρωτεύουσα που θα είμαστε περίπου στους 38 στο κέντρο της πόλης».

«Την Πέμπτη ξεκινά και ανεβαίνει ο υδράργυρος, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Στην Αθήνα εκτιμώ ότι θα κυμανθεί στους 39. Την Παρασκευή και το Σάββατο όπως ήδη γνωρίζουμε θα είναι η κορύφωση του καύσωνα, και στην Αθήνα το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 και θα φτάσει 41 με 42, ενώ σε περιοχές της Στερεάς και της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα, θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσιου» τονίζει ο μετεωρολόγος.

Ο κ.Γιαννόπουλος αναφέρει επίσης εκτός των υψηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της ημέρας δυσφορία θα προκαλούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα αστικά κέντρα.

«Στην Αθήνα η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 30 -31 βαθμοί, επομένως σε πόλεις με «αρκετό τσιμέντο» θα επικρατήσει αυτή η κατάσταση, σε αντίθεση με μία αγροτική περιοχή που θα έχει χαμηλότερη» κατέληξε.

Πότε υποχωρεί καύσωνας και τι προβλέπεται για την επόμενη εβδομάδα

Όπως αναφέρει, από την Κυριακή σύμφωνα με τα στοιχεία θα υποχωρήσει λίγο ο καύσωνας, και από τους 43 βαθμούς θα πέσει στους 39 με 40.

Παρότι υπάρχει αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, φαίνεται ότι μέχρι την άλλη Πέμπτη θα έχουμε θερμοκρασίες από 38 έως 40 βαθμούς, ενώ στην Αθήνα θα είμαστε στους 38 με 39.

Είναι πιθανό να ανέβει την Τρίτη και την Τετάρτη στην δυτική Ελλάδα, και να έχουμε 40άρια.

«Μιλάμε για ένα κύμα καύσωνα που θα διαρκέσει για πάνω από μία εβδομάδα» αναφέρει κλείνοντας ο κ.Γιαννόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ