ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Πότε θα είναι διαθέσιμες και πόσο θα κοστίζουν

Νέες ταυτότητες: Πότε θα είναι διαθέσιμες και πόσο θα κοστίζουν
Screengrab (Φωτογραφία αρχείου)

Διαθέσιμες από τον Σεπτέμβριο θα είναι οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

Με μορφή πιστωτικής κάρτας θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες από τον Σεπτέμβριο. Το κόστος τους θα είναι 10 ευρώ και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

«Ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μπορούμε να ανανεώνουμε συγχρόνως και την ταυτότητα και το διαβατήριο μία φορά τη δεκαετία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο Action24.

Παράλληλα, όπως είπε ο Νότης Μηταράκης, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα μπορέσει να απαλλαχθεί ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών από εργασίες που αφορούν στη γραφειοκρατία και να βρεθούν στους δρόμους για να επιτευχθεί ο στόχος της καλύτερης αστυνόμευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και ειδικά των μικρών εκφάνσεων αυτής που αφορούν στις γειτονιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ