ΕΛΛΑΔΑ

Στην ΕΛ.ΑΣ. αφομοιώνεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Στην ΕΛ.ΑΣ. αφομοιώνεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Δραστικές αλλαγές στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία έρχονται από το Σεπτέμβριο, με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη να έχει αποφασίσει ότι το σώμα δεν θα έχει καμία σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Όλα δείχνουν ότι θα πάψει να αποτελεί ξεχωριστό σώμα από την ΕΛ.ΑΣ. με δική του δομή.

Οι αστυνομικοί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ήδη από την αρχή του καλοκαιριού βρίσκονται και υπηρετούν πια σε αστυνομικά τμήματα κι εκεί θα παραμείνουν. Οι περιπολίες γύρω από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα γίνονται από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Για παράνομες ενέργειες εντός των ιδρυμάτων, η αστυνομία θα μπαίνει στο Πανεπιστήμιο με τον τρόπο και τη μέθοδο που μπήκε στην περίπτωση της παλιάς εστίας στου Ζωγράφου, που είχε μετατραπεί σε ορμητήριο κακοποιών.

Μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων πλέον, οι προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Αλλάζει ο τρόπος των προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πλέον το προσωπικό θα επιλέγεται από τη δεξαμενή των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στις σχολές της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, δεν θα προσληφθεί ξανά ειδικός φρουρός, ενώ όσοι υπάρχουν θα ομογενοποιηθούν. Ο κανόνας των προσλήψεων μέσω πανελλαδικών, ισχύει και για το πολιτικό προσωπικό της αστυνομίας.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ είχαν προκηρυχθεί 60 θέσεις για πολιτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ., η διαδικασία σταμάτησε και ζητήθηκε να αυξηθούν κατά 60 οι θέσεις όσων θα μπουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις στην αστυνομία για να γίνει η πρόσληψή τους μέσω αυτής διαδικασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ