ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε 76χρονο που παράτησε γατάκια σε χαρτόκουτα

Ρόδος: Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε 76χρονο που παράτησε γατάκια σε χαρτόκουτα
Unsplash

Πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε 76χρονο, καθώς τον Απρίλιο εγκατέλειψε τέσσερα γατάκια μέσα σε μία χαρτόκουτα στη Ρόδο.

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 76χρονος φέρεται να εγκατέλειψε σε περιοχή κοντά στο σπίτι του τα τέσσερα γατάκια, τα οποία τα είχε τοποθετήσει σε κούτα, στις 26 Απριλίου 2023.

Τα ζώα ήταν σε άσχημη κατάσταση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί ποινική δικογραφία για κακοποίηση ζώων σε βάρος του 76χρονου, αλλά και να του βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ένα, δηλαδή συνολικά 120.000 ευρώ.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου που χειρίστηκε την υπόθεση και την υποβολή αντιρρήσεων του παραβάτη, αυτά τα πρόστιμα, με απόφαση της προϊσταμένης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, θα περάσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Οικονομικού του δήμου προκειμένου να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το ποσό στο σύνολό του, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ