ΕΛΛΑΔΑ

Πάργα: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό σερβιτόρου από τον εργοδότη του

Πάργα: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό σερβιτόρου από τον εργοδότη του
Φωτογραφία αρχείου με σερβιτόρο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ένας 20χρονος σερβιτόρος στην Πάργα, μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του από τον εργοδότη του, όπως κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό με ανακοίνωσή της την Πέμπτη (13/7).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η Ομοσπονδία αναφέρει πως ο 20χρονος χτυπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα, ενώ για το συμβάν έχουν ήδη ξεκινήσει οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Το πρωτοβάθμιο Σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Πάργας κατήγγειλε τον άγριο ξυλοδαρμό σερβιτόρου σε εστιατόριο – beach bar, γιατί τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνάδελφος έχει αναγγελία πρόσληψης στο «ΕΡΓΑΝΗ» στα μέσα Ιουνίου και ο εργοδότης του τον πλήρωνε παρανόμως με ένα ποσό μέσω τραπέζης (το οποίο δεν συμπίπτει με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική) και τα υπόλοιπα «μαύρα».

Οι προσβολές καθημερινώς και η μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του 20χρονου συναδέλφου μας, μέχρι που ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα.

Ο συνάδελφος μας κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με την μητέρα του συναδέλφου και έχουμε ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ