ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 12χρονης ανιψιάς του

Βόλος: Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 12χρονης ανιψιάς του
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 50χρονος που κατηγορούνταν για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 12χρονης ανιψιάς του στην περιοχή του Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε προηγηθεί προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν η υπόθεση έγινε γνωστή από την ίδια την 12χρονη η οποία εκμυστηρεύτηκε όλα όσα ζούσε, στην κοινωνική λειτουργό του σχολείου της, στο πλαίσιο παρακολούθησης παιδιών που ανήκουν σε δυσλειτουργικές οικογένειες.

Ο 50χρονος, αλλοδαπός υπήκοος, που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, αρνείται την κατηγορία, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται τόσο η σύζυγός του, αδερφή του πατέρα της 12χρονης, όσο και ο πεθερός του.

Η θέση που διατύπωσε μέσω του συνηγόρου του είναι πως το κορίτσι είναι εξαρτημένο από το διαδίκτυο και το κινητό τηλέφωνο, μέσω του οποίου εκτέθηκε ασύστολα και χωρίς έλεγχο από τους γονείς σε ερεθίσματα και σκηνές ερωτικού περιεχομένου. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ηλικία των 9 ετών παρακολουθήθηκε από παιδοψυχολόγο καθώς έδειξε έφεση στο ψέμα.

Η 12χρονη μαθήτρια φέρεται να υφίστατο από τον Σεπτέμβριο του 2021 ασελγείς πράξεις από τον θείο της, όταν πήγαινε να παίξει με τα δικά του παιδιά, στο σπίτι όπου μένει ο ίδιος με την οικογένειά του.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, εξετάσθηκε από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου κατατέθηκε στην Εισαγγελία και αναφέρει ότι το παιδί δεν έχει υποστεί βιασμό. Εκτιμήθηκε ωστόσο, ότι ήταν θύμα ασέλγειας και διατάχθηκε η κατάθεση της 12χρονης σε παιδοψυχίατρο και η παρακολούθησή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ