ΕΛΛΑΔΑ

«Στους 70 βαθμούς η θερμοκρασία στο οδόστρωμα» λέει ειδικός - Τι κατέγραψε θερμικό drone

«Στους 70 βαθμούς η θερμοκρασία στο οδόστρωμα» λέει ειδικός - Τι κατέγραψε θερμικό drone
INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Drone καταγράφει τις θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να μπορούν να εντοπίζουν τα σημεία που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Ντάφη, μετεωρολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, «στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων με εθνική χρηματοδότηση, πραγματοποιούμε τόσο με επίγεια συστήματα, όσο με θερμικές κάμερες και με την υποστήριξη δορυφορικών μετρήσεων για να χαρτογραφήσουμε τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα εντός των πόλεων και κυρίως της Αθήνας» είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι η βλάστηση μέσω της εξάτμισης εξαιτίας της μικρής διαπνοής, διατηρεί τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, ενώ άλλα υλικά έχουν μικρή ανακλαστικότητα όπως η άσφαλτος, το τσιμέντο.

«Το μεσημέρι η θερμοκρασία στο οδόστρωμα μπορεί να φτάσει ακόμα και 70 βαθμούς Κελσίου», λέει ο κ. Ντάφης.

Τέλος, επισημαίνει ότι «οι θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Κελσίου εμφανίζονται σε λαμαρίνες, σε διάφορες οροφές με σκούρες επιφάνειες. Είχαμε θερμοκρασίες και κοντά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Όπου υπάρχει πράσινο βλέπουμε πως αυτόματα κατεβαίνει το θερμικό αποτύπωμα. Βλέπετε πόσο σημαντικό είναι το πράσινο εντός των πόλεων. Επηρεάζει και τις γύρω γειτονικές περιοχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ