ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στη Βοιωτία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Μήνυμα 112 στον δήμο Προδρόμου

Πυρκαγιά στη Βοιωτία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Μήνυμα 112 στον δήμο Προδρόμου
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 εστάλη στους πολίτες για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δύο μέτωπα στο δήμο Προδρόμου Βοιωτίας, το ένα κοντά στην παραλία Σαράντη και το δεύτερο κοντά στο χωριό. Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ το CNN Greece με την Πυροσβεστική, τα τελευταία νέα κάνουν λόγο για ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες σε μια δύσβατη περιοχή.  

Ώρα με την ώρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη και κυρίως στην εστία που υπάρχει σε ύψωμα βόρεια της παραλίας. Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (15/7) σε δασική έκταση και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση.

Συγκεκριμένα, στο σημείο έχουν σπεύσει 31 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιήθηκαν ρίψεις νερού από 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες των ΟΤΑ.

Με το πρώτο σούρουπο, ωστόσο, τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις πτήσεις και θα ξεκινήσουν και πάλι με το πρώτο φως. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή μόνο θετική δεν είναι στην προσπάθεια περιορισμού της φωτιάς.

Το μήνυμα από το 112 ζητούσε προληπτικά να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής Προδρόμου από την παραλία Σαράντη, λόγω της πυρκαγιάς. Όμως, προς ο παρόν δεν απειλούνται οικισμοί. Τα επίγεια μέσα θα συνεχίσουν τη μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ