ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Καβούρι: Δραματικές προσπάθειες ανάνηψης του 6χρονου που πνίγηκε στη θάλασσα

Τραγωδία στο Καβούρι: Δραματικές προσπάθειες ανάνηψης του 6χρονου που πνίγηκε στη θάλασσα
EUROKINISSI

Συγκλονίζουν τα λόγια αυτόπτη μάρτυρα της τραγωδίας που συντελέστηκε στην παραλία, όπου ένα 6χρονο παιδί ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις από τη θάλασσα και διαπιστώθηκε λίγα λεπτά αργότερα ο θάνατός του.

Αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, μίλησε στον Alpha και αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην παραλία. «Οι πρώτες κινήσεις του ναυαγοσώστη ήταν να διαπιστώσει να έχει αισθήσεις το παιδί. Το παιδί δεν είχε αισθήσεις, αμέσως ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ. Μετά από τρεις προσπάθειες, τοποθετείται ο απινιδωτής σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Ο απινιδωτής έδειξε ασυστολία καρδιάς και συνέχισε να κάνει ΚΑΡΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Οι γονείς είχαν αναστατωθεί, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Οι άλλοι λουόμενοι έδειξαν ψυχραιμία και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους γονείς για να μπορέσει ο ναυαγοσώστης να κάνει τη δουλειά του», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι μάρτυρες της τραγωδίας, ανέφεραν πως τα νερά στο σημείο ήταν αρκετά ρηχά. Αυτό, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Κουσουμβρής, επίσης ναυαγοσώστης, δεν σημαίνει τίποτα ειδικά όταν μιλάμε για μικρά παιδιά. Όπως εξήγησε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα αφήνουν οι γονείς μόνα τους ή χωρίς προσοχή στη θάλασσα, όσο ρηχά και αν είναι τα νερά.

Υπενθυμίζεται ότι το ανήλικο αγόρι, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίαςνεκροτομής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ