ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι - Νέο 112 στην περιοχή

Έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι - Νέο 112 στην περιοχή
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσαλής

Ενδεικτικό του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με την φωτιά στο Λουτράκι, η Τροχαία αποφάσισε το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων και μέχρι την έξοδο προς Επίδαυρο. Παράλληλα, πολλά προβλήματα αυξημένης κίνησης παρατηρούνται και στον Κηφισό κυρίως προς το ρεύμα καθόδου της Εθνικής οδού. 

Παράλληλα, λίγο μετά τις 5.30 δόθηκε εντολή να κλείσει και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου για λόγους ασφαλείας.

Εξάλλου, νωρίτερα εστάλη μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους Καλλιθέας Λουτρακίου λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή, εστάλη από το 112.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7) στην Καλλιθέα Λουτρακίου, πολύ κοντά σε κατοικίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το korinthostv η φωτιά σημειώθηκε σε δασική έκταση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 19 οχήματα, 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και τρία αεροσκάφη με επιπλέον δύο ελικόπτερα.

112 για εκκένωση από Ίσθμια, Καλαμάκι και Παράδεισο

Παράλληλα, δόθηκε νέα εντολής εκκένωσης από το 112 για τις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου από το κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά είναι πάνω από το sport camp.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης, στην οποία βρίσκονται περίπου 800 παιδιά.

Εκκενώνεται γηροκομείο και κατασκήνωση

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ