ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: Κάηκαν σπίτια, χρειάστηκαν απεγκλωβισμοί - Άνοιξε η Αθηνών - Κορίνθου

Φωτιά στο Λουτράκι: Κάηκαν σπίτια, χρειάστηκαν απεγκλωβισμοί - Άνοιξε η Αθηνών - Κορίνθου
INTIME / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουτράκι. Ένα νέο μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος, ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Άνοιξε η Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι, η Αστυνομία είχε νωρίτερα προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.

Ειδικότερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην νέα αλλά και την παλαιά Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα ενημέρωση, η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου άνοιξε και στα δύο ρεύματα.

Η πυρκαγιά καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη.

Στις φλόγες σπίτια, επιχειρούν και δυνάμεις του Στρατού

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, η αλλαγή της φοράς των ανέμων οδήγησε την φωτιά του Λουτρακίου προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας επιχειρήθηκαν και απεγκλωβισμοί από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Στρατού.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις όπου φιλοξενούνται 800 παιδιά. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης.

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Επί τόπου βρίσκονται 135 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» 11 ατόμων.

Ουρές χιλιομέτρων στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων

Ενδεικτικό του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με την φωτιά στο Λουτράκι, η Τροχαία νωρίτερα αποφάσισε το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων και μέχρι την έξοδο προς Επίδαυρο. Παράλληλα νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική οδό. Έχει επίσης διακοπεί και η λειτουργία του Προαστιακού προς Κιάτο.

Δείτε βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ