ΕΛΛΑΔΑ

Πώς να προστατευτούμε από τον τοξικό καπνό – Εξηγεί ο καθηγητής Θ. Βασιλακόπουλος

Πώς να προστατευτούμε από τον τοξικό καπνό – Εξηγεί ο καθηγητής Θ. Βασιλακόπουλος
ΝΙΚΟΣ ΡΑΖΗΣ/CNN GREECE

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι κάτοικοι των περιοχών που καίγονται από τις καταστροφικές φωτιές σε Νέο Κουβαρά, Δερβενοχώρια, Λουτράκι και Βοιωτία για να προστατεύσουν την υγεία τους, περιέγραψε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Συνέστησε στους πολίτες με βάση τις οδηγίες της πολιτείας να απομακρύνονται από τις περιοχές που καίγονται.

Επίσης, κάλεσε τους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν άμεσα μάσκα, αν έχουν υψηλής προστασίας όπως αυτές που χρησιμοποιούσαμε κατά την πανδημία του κορωνοϊού, αλλιώς μια διπλή χειρουργική ή έστω μια υφασμάτινη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega εξήγησε ότι οι μάσκες εγκλωβίζουν τα αιωρούμενα σωματίδια που έχουν δημιουργηθεί από τη φωτιά από τα προϊόντα της ατελούς καύσης. Τα σωματίδια αυτά, όταν εισέλθουν στο αναπνευστικό μας μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και πιθανόν παρόξυνση σε νοσήματα που υπάρχουν.

Ο καθηγητής συνιστά ακόμη στους πολίτες όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους να ξεπλύνουν όλες τις επιφάνειες, να καθαρίσουν με νερό τα μάτια και τη μύτη τους, ώστε να απομακρυνθεί η αιθάλη που βρίσκεται στην ατμόσφαιρά όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ