ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: «Δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός» λέει ο αντιδήμαρχος

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: «Δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός» λέει ο αντιδήμαρχος
INTIME

Μάχη στα πύρινα μέτωπα δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Λουτράκι, Σαρωνίδα και Δερβενοχώρια.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων, στη Βοιωτία, κοντά στα όρια με την Αττική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται, καθώς η περιοχή γειτονεύει με την Πάρνηθα και πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στο να μην περάσει εκεί.

Στην περιοχή πλέον επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, ενώ από αέρος θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Είναι μεγάλη η φωτιά, έχει πάρα πολύ δυνατούς ανέμους, αλλά δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός, κανένα σπίτι, κανένας άνθρωπος. Η φωτιά είναι μακριά από την Πάρνηθα, κατευθύνεται προς τη Μάνδρα», δήλωσε για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τανάγρας Σπύρος Σταμάτης.

Μάλιστα, ο κ. Σταμάτης φάνηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. «Αν κόψει λίγο ο αέρας, θα την περιορίσουμε. Είμαστε σε καλή φάση» κατέληξε.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

1. Επί της επαρχ. οδού Ελευσίνας - Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα.
2. Επί της οδού Φυλής από την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών.
3. Επί της επαρχ. οδού Οινόης – Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ