ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Για το μέγεθος της καταστροφής μιλούν στο CNN Greece δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Πυρκαγιές: Για το μέγεθος της καταστροφής μιλούν στο CNN Greece δήμαρχοι και περιφερειάρχες
AP Photo/Petros Giannakouris

Ενώ συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με τα μέτωπα της φωτιάς, οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής και Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Δημήτρης Λουκάς και Γιώργος Γκιώνης, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης μιλούν στο CNN Greece για την επόμενη ημέρα των πυρκαγιών, επιχειρώντας μια πρώτη αποτύπωση της καταστροφής.

«Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές τόσο στο πευκοδάσος όσο και σε σπίτια. Έχουν καεί πάνω από 20 -30 κατοικίες. Τον ακριβή αριθμό δεν είναι δυνατό να τον γνωρίζουμε ακόμη γιατί η φωτιά είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Βυτινιώτης.

Πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από την περιοχή της Καλλιθέας και κατευθύνθηκε προς το παραλιακό σημείο του Λουτρακίου».

Όπως εξηγεί σήμερα το μέτωπο εντοπίζεται «στην περιοχή Αγίου Χαραλάμπους με κατεύθυνση προς το ρεύμα του Αγίου Δημητρίου», ενώ συμπληρώνει πως στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εναέρια μέσα «τα οποία κάνουν ρίψεις πάνω από το μέτωπο», αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις από Πελοπόννησο και Αττική».

Πάνω από 30.000 στρέμματα έχουν καεί σε Σαρωνικό και Λαυρεωτική

«Στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής έχουν καεί πάνω από 30.000 στρέμματα έκτασης» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής.

«Η καταγραφή είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα του μεγέθους της ζημιάς στα σπίτια καθώς αναμένεται οι κάτοικοι να μεταβούν στο Δήμο προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα ενεργά μέτωπα στην περιοχή, ανέφερε πως τέθηκαν όλα υπό έλεγχο το πρωί της Τρίτης (18/7), καθώς την κατάσβεση συνέδραμαν πέντε ελικόπτερα.

«Εάν τα είχαμε χθες, θα είχαμε άλλη εικόνα, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε βοήθεια από εναέρια μέσα» σημείωσε στις δηλώσεις του.

Στα ξενοδοχεία του Δήμου οι κάτοικοι του Λουτρακίου

Ο δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, κ. Γκιώνης, ερωτώμενος ποια είναι η πρώτη αποτίμηση από τις εφιαλτικές φωτιές της Δευτέρας (18/7) επεσήμανε πως σε αυτή την φάση «προσπαθούμε να σώσουμε το δάσος, να σώσουμε τυχόν ζωές που μπορεί να κινδυνεύσουν». Προς το παρόν όπως ανέφερε δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Συμπλήρωσε πως «δεν είναι η ώρα για αποτίμηση, καθώς δεν υπάρχει ακόμη καταγραφή» των υλικών ζημιών ή των στρεμμάτων γης που έχουν καεί.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως οι κάτοικοι των οποίων, τα σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία του Δήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ