ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: Προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα

Φωτιά στο Λουτράκι: Προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα
ΙΝΤΙΜΕ / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σύσταση για την εκκένωση των οικισμών Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος στο Λουτράκι,  απηύθυνε η Πυροσβεστική, για προληπτικούς λόγους, λόγω της αναζωπύρωσης της φωτιάς που σημειώθηκε σήμερα Τρίτη (18/7) σε πευκόφυτη περιοχή στον Άγ. Χαράλαμπο, στο Καλαμάκι.

Οι φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων κινούνται σε πευκόφυτο λόφο, κοντά σε οικισμό και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εστιάζει σε αυτή την περιοχή, ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Στην Καλλιθέα Λουτρακίου, από την άλλη, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν επιχειρήσεις για να ελέγξουν τις μικροεστίες.

Απελπιστική χαρακτήρισε την εικόνα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χ. Βυτινιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Η φωτιά ξεκίνησε από την Καλιθέα, κατευθύνεται στους οικισμούς Παράδεισο και στη Γαλήνη και τώρα προχωρά καίγοντας το πευκοδάσος της περιοχής και κινείται προς τον Άγιο Δημήτριο. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσει εκεί», είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Κάηκαν ολοσχερώς 20-25 εξοχικές κατοικίες»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χ. Βυτινιώτης, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό είπε ότι 20 με 25 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στην ευρύτερη περιοχή.

«Η φωτιά από την Καλλιθέα, κατευθύνθηκε σε οικισμούς όπως ο Παράδεισος, η Γαλήνη και τώρα καίει το πευκοδάσος της περιοχής και κατευθύνεται προς τον Αγ. Δημήτριο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φθάσει εκεί. Οι καταστροφές σε περιουσίες είναι μεγάλες και πολλές. Σε σπίτια όπως εκτιμούμε, γιατί δεν μπορούμε να μπούμε ακόμα γιατί η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι 20 με 25 κατοικίες οι οποίες έχουν καεί ολοσχερώς. Είναι εξοχικά σε μια περιοχή αραιοκατοικημένη».

«Μόλις η φωτιά σβήσει θα γίνει η καταγραφή», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η αγωνιώδης προσπάθεια κατάσβεσης μέσα από το πιλοτήριο Σινούκ

Οι προσπάθειες που καταβάλει πιλότος Σινούκ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Λουτράκι, έχει αποτυπωθεί σε βίντεο από την ώρα των επιχειρήσεων.

Στο βίντεο φαίνονται και οι προσπάθειες από εδάφους στην χάραξη αντιπυρικής ζώνης ώστε να σταματήσει η επέκταση της φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ