ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Διέθεσαν εξοπλισμό για την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής στις πυρκαγιές

Περιφέρεια Αττικής: Διέθεσαν εξοπλισμό για την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής στις πυρκαγιές
INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει, στο δύσκολο έργο του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σημειώνεται σε ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, σχετικά με τη συμμετοχή της περιφέρειας στο έργο της κατάσβεσης.

Οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων, ενημερώνει ο κ. Κόκκαλης, προσθέτοντας ότι η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας συνέδραμε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Καλύβια, διαθέτοντας 16 υδροφόρες και 1 μηχάνημα έργου (JCB).

Επίσης στη Μάνδρα με 26 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου (2 JCB, 2 φορτωτές, ένα D8, ένα D9, ένα grader).

«Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και στο πλαίσιο των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων», τονίζεται στην ανακοίνωση, «συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε για μια ακόμη φορά στην Αττική δύσκολες καταστάσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρωπίνων ζώων».

Ακόμη δηλώνεται ετοιμότητα των υπηρεσιών σε ό,τι αφορά την καταγραφή των καταστροφών, ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν από την Πολιτεία οι πολίτες που είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ