ΕΛΛΑΔΑ

Διαμελισμένο πτώμα στην Κρήτη: Πώς βρήκε το μακάβριο εύρημα ο εργαζόμενος της ΔΕΔΙΣΑ

Διαμελισμένο πτώμα στην Κρήτη: Πώς βρήκε το μακάβριο εύρημα ο εργαζόμενος της ΔΕΔΙΣΑ
Στιγμιότυπο από το εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ Screen grab/Glomex/Ert

Συγκλονισμένος παραμένει ο εργαζόμενος της ΔΕΔΙΣΑ (Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) στα Χανιά,, ο οποίος την Τρίτη 19/7 βρήκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαλογής απορριμάτων, μέσα σε μία σακούλα ένα ανθρώπινο κεφάλι.

Όπως περιέγραψε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστας Πατεράκης, τα απορρίμματα περνούσαν από τον ιμάντα ώστε να γίνει η διαλογή, όταν ο εργαζόμενος εντόπισε κάτι περίεργο σε μια ανοιγμένη σακούλα και ανοίγοντάς την περισσότερο είδε το ανθρώπινο κεφάλι.

Άμεσα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου και οι αρχές να αποκλείσουν το χώρο.

Αφού πήγε ο ιατροδικαστής και διενήργησε αυτοψία, μετά από λίγες ώρες ξεκίνησε ξανά η λειτουργία του, για να ξανακλείσει όταν λίγο αργότερα βρεθούν και τα πόδια.

«Προτείναμε να συνεχιστεί η διαδικασία μήπως βρίσκαμε τον κορμό ή τα χέρια, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι άλλο», ανέφερε ο κ. Πατεράκης.

Παράλληλα εκτίμησε ότι τα υπόλοιπα μέλη μπορεί να πέρασαν σε κλειστές σακούλες από τους ιμάντες και να πήγαν στα προς ταφή οργανικά απορρίμματα ή ακόμα να μην είχαν τοποθετηθεί καν σε μπλε κάδο αλλά σε άλλους, οπότε και θα έχουν οδηγηθεί σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Επισήμανε δε πως τα συγκεκριμένα απορρίμματα προέρχονταν από μπλε κάδους στις περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου, κάτι που «ανοίγει» το πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα τόνισε πως ειδικά αν τελικά το ανθρώπινο κεφάλι προέρχεται από το Ρέθυμνο, ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί σε κάδο και μια ημέρα πριν φτάσει στη ΔΕΔΙΣΑ.

«Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος γιατί στο Ρέθυμνο τα απορρίμματα μεταφορτώνονται σε μεγαλύτερο απορριμματοφόρο οπότε μπορούσε να υπήρχε εκεί και πάνω από μια μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η επιχείρηση θα σταθεί αρωγός στους τρεις εργαζομένους και στο κομμάτι της ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και στο κομμάτι της απουσίας τους από την εργασία. Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά από κάτι τέτοιο κανείς δεν θα μπορούσε να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του. Νομίζω ότι αυτό το περιστατικό θα μας στιγματίζει για πολύ καιρό, ειδικά τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής, στην αποκομιδή και την διαλογή», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ