ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια καταστροφή από τις φωτιές στην Ελλάδα - Στάχτη 164.000 στρέμματα

Τεράστια καταστροφή από τις φωτιές στην Ελλάδα - Στάχτη 164.000 στρέμματα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Πάνω από 160.000 στρέμματα καμένης γης αφήνουν στο διάβα τους οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες τρεις ημέρες σε Ανατολική και Δυτική Αττική, Βοιωτία και Κορινθία.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη στα πύρινα μέτωπα της χώρας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές σε Ρόδο, Δυτική Αττική, Κορινθία και Σπάρτη, την ώρα που συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στα Δερβενοχώρια ώστε να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές EFFIS (European Forest Fire Information System), που βασίζεται σε διαδικτυακό σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών και παρέχει πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, από τις φωτιές στην Ελλάδα που ξέσπασαν τις τελευταίες τρεις ημέρες, έγιναν στάχτη 164.000 στρέμματα.

Από τα επίσημα καταχωρημένα στοιχεία, στον Δήμο Καλυβίων Θορικού έχουν καεί 36.000 στρέμματα, ενώ στον Δήμο Λουτρακίου έχουν γίνει στάχτη 13.500 στρέμματα και στο μέτωπο της Μάνδρας-Δερβενοχωρίων, όπου η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί, έχουν καεί πάνω από 114.500 στρέμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ