ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Καρέ - καρέ οι προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές

Πυρκαγιές: Καρέ - καρέ οι προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές
Πυρσβεστική

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, οι πυροσβέστες έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της χώρας, με επίκεντρο τις μεγαλύτερες εστίες στα τρία μέτωπα, σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και τον Έμπωνα Ρόδου.  

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την εξάντληση, καθώς όπως έχουμε ήδη δει, πολλοί πυροσβέστες εξαιτίας της αποπνικτικής κατάστασης έπεσαν λιπόθυμοι στο έδαφος, δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν, προκειμένου να δώσουν ένα τέλος στον πύρινο εφιάλτη.

Σε επιφυλακή για τέταρτη μέρα στα πύρινα μέτωπα - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Σε επιφυλακή για τέταρτη μέρα παραμένουν σήμερα το πρωί της Πέμπτης (20/7) οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς, σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και τον Έμπωνα Ρόδου.

Σύμφωνα με επικοινωνία του CNN Greece με την Πυροσβεστική, το πρωί της Πέμπτης, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη και στα τρία μέτωπα, ενώ σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Λακωνία .

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία για το φόβο των αναζωπυρώσεων, ωστόσο το θετικό είναι ότι η ένταση των ανέμων σήμερα προβλέπεται πιο ήπια των προηγούμενων ημερών και συγκεκριμένα αναμένεται να είναι στα 4-5 μποφόρ. Ευτυχώς, επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πρωί της Πέμπτης, η φωτιά, δεν πέρασε στην Πάρνηθα, ένα ενδεχόμενο που είχε ξεσηκώσει μεγάλη ανησυχία.

Στο «κόκκινο» πέντε περιοχές

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, στις εξής περιοχές:

  • Αττικής
  • Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας
  • Βοιωτίας
  • Αργολίδας
  • Κορινθίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ