ΕΛΛΑΔΑ

Μαρινάκης: Μηχανισμούς και εξοπλισμό δύο δισ. ευρώ θα λάβει το Πυροσβεστικό Σώμα

Μαρινάκης: Μηχανισμούς και εξοπλισμό δύο δισ. ευρώ θα λάβει το Πυροσβεστικό Σώμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με ένα ευχαριστώ  σε όλους όσους δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες ξεκίνησε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για να αναφερθεί στη συνέχεια στον εξοπλισμό αξίας δύο δισ. που θα αποκτήσει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:«Ήδη τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις και ως προς το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής, αλλά και ως προς τον υλικό εξοπλισμό, ενώ επίκειται μια ακόμα μεγαλύτερη επένδυση σε μηχανισμούς και εξοπλισμό της τάξεως των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ήδη από τον Ιανουάριο, υλοποιείται το πρόγραμμα ANTINERO II για τον καθαρισμό 65.000 στρεμμάτων.

Πέρυσι και φέτος έχουν διατεθεί περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ μέσα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για καθαρισμούς και αντιπυρικές ζώνες έκτασης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων.

Τα εναέρια μέσα από 61 το 2019 σήμερα είναι 89, η συνολική δύναμη δασοπυρόσβεσης είναι 16.080 άτομα συν τους δασοκομάντος που προσελήφθησαν πέρσι, οι εθελοντές πυροσβέστες έχουν διπλασιαστεί από 2.000 σε τέσσερις χιλιάδες και ο συνολικός στόλος των οχημάτων που περιλαμβάνει πυροσβεστικά οχήματα, ειδικού σκοπού και βοηθητικά φτάνει τα 3.654 οχήματα σε σχέση με τα 3.400 που είχε πέρσι».

Τι είπε για το ΕΚΑΒ

«Εκδόθηκε χθες η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων σε νησιωτικές περιοχές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνίζοντας σε ποιες περιπτώσεις τα κενά που υπάρχουν θα καλύπτονται από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε περίπτωση μη κάλυψης των αναγκών τότε θα γίνεται απόσπαση του αρμόδιου προσωπικού από τους ΟΤΑ.

«Η ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Η παρέμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις δεσμεύσεις μας για τη δημόσια υγεία στο σύνολό της», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ