ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ - καρέ η δράση της συμμορίας των ΑΤΜ

Καρέ - καρέ η δράση της συμμορίας των ΑΤΜ
screen grab από βίντεο

150.000 ευρώ είχαν καταφέρει να αρπάξουν από την χρηματαποστολή τη στιγμή που πραγματοποιούσε τον ανεφοδιασμό σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρισκόταν μέσα σε σούπερ μάρκετ, τα μέλη της συμμορίας που έπεσαν στα χέρια των Aρχών.

Από το Φεβρουάριο του 2023 η ασφάλεια Αττικής είχε διαπιστώσει ότι τρια άτομα είχαν φτιάξει εγκληματική οργάνωση και έκαναν ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μάλιστα η συμμορία είχε δώσει εντολές ώστε τα μέλη της να έχουν διακριτούς ρόλους. Άλλοι ήταν οι «τσιλιαδόροι» και άλλοι οι φυσικοί αυτουργοί.

Μετά από κάθε ληστεία πήγαιναν σε ένα χώρο – ορμητήριο, άλλαζαν ρούχα και εξαφανίζονταν με μοτοσικλέτες που είχαν σταθμεύσει εκεί.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, τον Μάρτιο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ακινητοποίησαν και απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι, την ώρα που έκαναν ανεφοδιασμό σε μηχάνημα τράπεζας μέσα σε σούπερ μάρκετ και αφαίρεσαν τέσσερις κασετίνες που περιείχαν 150.000 ευρώ και αμέσως μετά βγήκαν από το κατάστημα και εξαφανίστηκαν σαν κύριοι.

Μετά τη σύλληψή τους οι Αρχές έκαναν έφοδο στα σπίτια τους, όπου εντόπισαν τα ρούχα που φορούσαν στις ληστείες, φυσίγγια, χρήματα, πιστόλι και γεμιστήρα.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστώσουν σε ποιες άλλες ενέργειες είναι εμπλεκόμενοι, ενώ ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες είναι και μια γυναίκα 42 ετών, η οποία επίσης κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ