ΕΛΛΑΔΑ

Αρτοποιός: «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα κατάσβεσης που έχουμε στη διάθεσή μας»

Αρτοποιός: «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα κατάσβεσης που έχουμε στη διάθεσή μας»
Eurokinissi /ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια όπως και το μέτωπο προς Οινόη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ και σε ερώτηση γιατί ενώ επιχειρούσαν στην περιοχή μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις, η πυρκαγιά γιγαντώθηκε απειλώντας περιουσίες, ο κ. Αρτοποιός υποστήριξε ότι οφείλεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες που προκαλούσαν τη μεταφορά θερμών υλικών (καύτρες) μετακινώντας τη φωτιά σε συνδυασμό με την αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου.

Αντίξοες οι συνθήκες

«Αυτή την ώρα είναι σε ύφεση όλο το κομμάτι της πυρκαγιάς» ανέφερε διευκρινίζοντας ότι περισσότεροι από 300 πυροσβέστες επιχειρούν αδιάλλειπτα.

«Υπάρχουν 3 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα ενώ έχουμε χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους που έχουμε στα χέρια μας τις κατασβεστικές, όπως είναι το αντι – πυρ και ανοίγουμε αντιπυρικές ζώνες όλο το βράδυ» είπε ο κ. Αρτοποιός.

«Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε στον απόλυτο βαθμό επιφυλακής. Όλα τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν. Συνολικά είχαμε 23 εναέρια μέσα, μαζί με τα δύο καναντέρ των Ιταλών και τα δύο της γαλλικής αποστολής. Ήταν όλοι εκεί. Αντιμετωπίσαμε συνθήκες οι οποίες πολύ απλά υπερβαίνουν τις δυνάμεις ενός μηχανισμού δασοπυρόσβεσης. Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι μέθοδοι κατάσβεσης» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Ερωτηθείς για το εάν τα κονδύλια για τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων επαρκούν, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι υπήρξαν αρκετά οικόπεδα τα οποία είναι ακαθάριστα και τα οποία μπορούν να δώσουν πιθανές εστίες εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Γεγονός που τον κάνει να δηλώνει ότι «θα μπορούσε να είχε γίνει και μια καλύτερη προσπάθεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ