ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ηλικιωμένοι νεκροί ενώ κολυμπούσαν - Τρίχρονο παιδί επανήλθε με ΚΑΡΠΑ στη Χαλκιδική

Δύο ηλικιωμένοι νεκροί ενώ κολυμπούσαν - Τρίχρονο παιδί επανήλθε με ΚΑΡΠΑ στη Χαλκιδική
UNSPLASH

Δύο ηλικιωμένοι λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Ειδικότερα, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μία 73χρονη, σήμερα το πρωί, από την θαλάσσια περιοχή Σκάλας Περαίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, σήμερα το πρωί, ένας 74χρονος από την θαλάσσια περιοχή «Φούρκας» του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Έσωσαν τρίχρονο αγόρι με ΚΑΡΠΑ

Εν τω μεταξύ, η τραγωδία θα μπορούσε να είχε λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν ένα αγοράκι τριών ετών κινδύνεψε να πνιγεί, ενώ βρισκόταν σε θάλασσα της Χαλκιδικής το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7) και τελικά σώθηκε χάρη στη σωτήρια επέμβαση λουόμενου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Παλιουρίου στη Χαλκιδική, περίπου στις 13:30, όταν οι γονείς του παιδιού το έβγαλαν στη στεριά χωρίς να έχει αναπνοή. Λουόμενος αμέσως άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Μετά από λίγη ώρα το παιδί ξεκίνησε και πάλι να αναπνέει. Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου το παιδί να επανέλθει εντελώς.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας «Kids Save Lives– Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, συμφωνήθηκε ανταπόκριση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ιδιωτικό ιατρείο του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη στο Πευκοχώρι, ο οποίος εξέτασε το παιδί και του χορήγησε οξυγόνο. Το παιδί έκανε αρκετές φορές εμετό, είχε ήπια δύσπνοια, είχε ακόμη υγρά στους πνεύμονες, και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για την οριστική του θεραπεία.

Τελικά, το 3χρονο αγοράκι τα κατάφερε και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ