Σε πλήρη εφαρμογή ο ειδικός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση των περιοχών NATURA
Ανανεώθηκε:
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ο ειδικός σχεδιασμός του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αστυνόμευση περιοχών ΝATURA καθώς και δασικών οικοσυστημάτων, πάρκων και αλσών, στα οποία απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή πολιτών, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ή εκδίδονται από τις αρμόδιες Περιφέρειες, τα υφιστάμενα γενικά σχέδια πολιτικής προστασίας και τον κατά τόπους επιχειρησιακό σχεδιασμό, εφαρμόζονται μέτρα αστυνόμευσης, τα οποία κατά περίπτωση εντατικοποιούνται με σκοπό την προστασία των εν λόγω περιοχών και την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.
Στο πλαίσιο αυτό, σε όλη την επικράτεια, διατίθεται αυξημένος αριθμός περιπολιών και συνεργείων ελέγχων (τάξης-ασφάλειας-τροχαίας-ειδικών υπηρεσιών), με σκοπό την ουσιαστική και συνεχή επιτήρηση δασικών περιοχών, την αποτροπή εισόδου πολιτών σε αυτές, τον τυχόν εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων καθώς και την άμεση ενημέρωση και εκδήλωση πρώτων ενεργειών σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αξιοποίηση και στον συντονισμό όλων των διατιθέμενων δυνάμεων, ώστε να επιχειρούν απρόσκοπτα καθ’ όλο το 24ωρο και να ενισχύονται ή ανακατανέμονται ανά περιοχή, εφόσον οι ανάγκες το επιβάλουν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού 5 προβλέπεται αύριο Κυριακή
Τουρκία: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη για τη Γάζα
07:43
O Μαδούρο «έτοιμος» να συζητήσει με τις ΗΠΑ για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών και το πετρέλαιο
07:33
Δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα σε Ίλιον και Μαρκόπουλο μέσα σε λίγες ώρες - Τρεις τραυματίες
07:31
Γαλλία: Πάνω από 1.000 πυρπολήσεις οχημάτων και εκατοντάδες προσαγωγές τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς
07:23