ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Δύο C-130 με δασοκομάντος μεταβαίνουν στο νησί

Φωτιά στη Ρόδο: Δύο C-130 με δασοκομάντος μεταβαίνουν στο νησί
ΓΕΕΘΑ

Δύο αεροσκάφη C-130 αναχωρούν το βράδυ του Σαββάτου για το νησί της Ρόδου, λόγω της έκτακτης κατάστασης στο νησί λόγω της τεράστιας φωτιάς που καίει εδώ και πέντε ημέρες.

Τα αεροσκάφη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός θα μεταφέρουν ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων, 8 μηχανές με προσωπικό της ομάδα ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι θα συμμετέχουν, αν χρειαστεί στις εκκενώσεις αλλά και στην φύλαξη περιουσιών.

Μηταράκης: Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Με ανάρτηση στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότης Μηταράκης, ενημερώνει για την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών οι οποίες κατακαίνε το νησί της Ρόδου.

Η ανάρτηση του κ. Νότη Μηταράκη:

«Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου. Ήδη για τη #Ρόδο έχει αναχωρήσει ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης. Στη Ρόδο έχουν διατεθεί αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ, και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ με C 130. Αστυνομικοί και οχήματα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου ενισχύονται συνεχώς από υπηρεσίες όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ