ΕΛΛΑΔΑ

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο
Εκκένωση από τις πυρκαγιές στη Ρόδο IN TIME

Κεντρικό θέμα σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγιναν οι πυρκαγιές στη Ρόδο, καθώς και η επιχείρηση εκκένωσης χιλιάδων τουριστών από ξενοδοχειακές μονάδες που απειλούν οι φλόγες.

Στα πρωτοσέλιδά τους είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου (22/7), από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος Ρόδου μετά από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι, έχουν απομακρυνθεί δια θαλάσσης περίπου 2.000 άτομα, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιά στο ελληνικό νησί της Ρόδου αναγκάζει εκτατοντάδες να εκκενώσουν».

Το μέσο περιγράφει τόσο τις μάχες που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τις φλόγες, όσο και την τεράστια επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποιείται μέχρι και το βράδυ, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Το BBC σε ρεπορτάζ με τίτλο «πυρκαγιές στην Ελλάδα: Χιλιάδες εγκαταλείπουν σπίτια και ξενοδοχεία στη Ρόδο καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώνονται» κάνει μεταδίδει τη μαραθώνια μεταφορά των τουριστών και των τουριστριών σε ασφαλές μέρος.

Ταυτόχρονα, ενημερώνει για τις μετεωρολογικές συνθήκες που επιβαρύνουν το μέτωπο των πυρκαγιών, αλλά και τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών να οριοθετήσουν το μέτωπο σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

«Περισσότεροι από 1000 ανθρώπους αναγκάστηκαν να εκκενώσουν, λόγω των πυρκαγιών στο ελληνικό νησί της Ρόδου» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου του The Guardian που περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Σε εκτενές ρεπορτάζ αναλύει την κατάσταση στο μέτωπο τις τελευταίες ημέρες, καθώς και τις μάχες που δίνουν οι ομάδες πυρόσβεσης.

Τέλος, η βρετανική Daily Mail σε άρθρο της αναφέρεται στους Βρετανούς παραθεριστές που αναγκάζονται να εκκενώσουν, εν μέσω καύσωνα, ενώ παράλληλα, επισημαίνει πως έχουν σημειωθεί πολλά παράπονα σε ταξιδιωτικές εταιρείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ