ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μεσσηνία: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 30χρονος εμπρηστής

Φωτιά στη Μεσσηνία: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 30χρονος εμπρηστής
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την Δευτέρα (24/07) στις 9:30 το πρωί θα απολογηθεί, ύστερα από τη νέα προθεσμία που πήρε ο 30χρονος, που την περασμένη Τετάρτη ομολόγησε, ότι έβαζε φωτιές από πρόθεση στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς στον δήμο Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία. 

Ο 30χρονος που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Καλαμάτας, αντιμετωπίζει κακουργηματικού τύπου κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση σε δημόσια περιουσία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο άνδρας που οδηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στον εισαγγελέα, ομολόγησε πως έβαλε τουλάχιστον τρεις φωτιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά, στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές, καθώς ο ίδιος είχε συλληφθεί και το 2022 για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

«Με εξιτάρει να βλέπω τις ρίψεις από τα εναέρια»

Στην απολογία του, σύμφωνα με το Action24, ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τον «εξιτάρει να βλέπει τα εναέρια μέσα, τις σειρήνες και την όλη κινητικότητα της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης».

Η ανάρτηση Κικίλια

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μέσω ανάρτησης γνωστοποίησε τη σύλληψη του 30χρονου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κάτοικο Χαρακοπίου Μεσσηνίας, «ο οποίος ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μία την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ