ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νεκρός και τραυματίες από κατάρρευση γέφυρας

Πάτρα: Νεκρός και τραυματίες από κατάρρευση γέφυρας
Screen grab/ thebest.gr

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μετά την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα κοντά στον οικισμό Ρομά στην περιοχή Χάραδρο, ενώ δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής. 

Νωρίτερα, οι πρώτες μαρτυρίες αστυνομικών που έφτασαν στην περιοχή, έκαναν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ομάδα Ρομά βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τη ζέστη, ενώ ακόμα δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη και κατέρρευσε η γέφυρα.

Σημειώνεται ότι στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια.

Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλούς εγκλωβισμένους.

Υπ. Υγείας: Πέντε ασθενοφόρα και μία κινητή ιατρική μονάδα στο σημείο

Στο σημείο βρίσκεται ήδη μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καταφθάνουν από την Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το EKAB, στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα Πατρών, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία κινητή ιατρική μονάδα.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Στο σημείο μετέβησαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνις.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του δυστυχήματος η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας.

Επιπλέον, διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ