ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται οι οικισμοί Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός

Πυρκαγιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται οι οικισμοί Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός
Φωτογραφία αρχείου από φωτιά ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Εντολή εκκένωσης έδωσαν οι Αρχές στους κατοίκους των οικισμών Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός, με διαφυγή προς Κάρυστο λόγω της φωτιάς που καίει στην περιοχή.

Η φωτιά, η οποία καίει δέντρα και χαμηλή βλάστηση, εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που επικρατούν.

Την απομάκρυνση των κατοίκων συντονίζουν οι Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Νωρίτερα, την εκκένωση του χωριού Ποτάμι ζήτησε ο δήμαρχος Καρύστου, καθώς μαίνεται σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής. Ο δήμαρχος, Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας στο evima.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, γι' αυτό και ζήτησα πριν από λίγο να εκκενωθεί το χωριό Ποτάμι». Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι τουλάχιστον 10 οι εστίες φωτιάς που καίνε στην Κάρυστο και το ενεργό μέτωπο κοντά στα 5 χιλιόμετρα.

Την απομάκρυνση των κατοίκων συντονίζουν οι Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που επικρατούν. Καίει δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το evima.gr, υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα στον Πλατανιστό και ένα μέτωπο φωτιάς στο Λινάρι Καρύστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ