Φωτιά στη Ρόδο: Εμπρησμό βλέπουν οι Αρχές - Η έρευνα διευρύνεται ακόμα και στην Εθνική Ασφάλεια
Έρευνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμού διεξάγει η Πυροσβεστική για να διαπιστώσει τι κρύβεται πίσω από την τεράστια πυρκαγιά της Ρόδου που καίει ανεξέλεγκτα για 6η συνεχόμενη μέρα.
Το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, αλλά και το γεγονός ότι πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις, προβληματίζει πολύ τις Αρχές που υποστηρίζουν ότι η συντριπτική πιθανότητα είναι να πρόκειται για εμπρησμό, χωρίς όμως να μπορούν να γνωρίζουν αν πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση ή από αμέλεια.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων με C-130, έφυγε για το νησί και ενισχυμένο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και από σήμερα το πρωί συγκεντρώνονται μαρτυρίες, ενώ θα παραμείνει στο νησί για όσο χρειαστεί για να γίνει η αυτοψία στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.
Την ίδια ώρα με τη φωτιά στο νησί ασχολείται και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναζητώντας με έρευνα που διεξάγει, τι προκάλεσε την καταστροφική πυρκαγιά και αν πρόκειται για αμέλεια ή για πρόθεση, ενώ διευρύνει την έρευνά της και στο κομμάτι της Εθνικής Ασφάλειας.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ασχολείται τόσο το κλιμάκιο που μόνιμα βρίσκεται στο νησί, όσο και στελέχη από την Κεντρική Διεύθυνση της ΕΥΠ στην Κατεχάκη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρόδος: Τρία τα μέτωπα της φωτιάς - Εκκενώθηκαν 12 οικισμοί - Με drone η «μάχη» στο σκοτάδι
Βασικό θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ οι πυρκαγιές στη Ρόδο
Φωτιά στην Ρόδο: Γιγαντιαία μάχη με τις φλόγες - Απομακρύνθηκαν 19 χιλιάδες άτομα
Από το Χόλιγουντ και τη μουσική μέχρι τον αθλητισμό: Οι 15 διάσημοι που καθόρισαν το στυλ το 2025
08:44
Ρόδος: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 10χρονου σε ορεινό χωριό του νησιού
08:31
Ιράν: Εγκαταλείπει την υποκριτική η ηθοποιός Αλιντουστί, λόγω του νόμου της υποχρεωτικής μαντίλας
08:18
Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
08:05