ΕΛΛΑΔΑ

Αρτοποιός για Ρόδο: Εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο μέτωπο - Σε εξέλιξη 82 δασικές πυρκαγιές

Αρτοποιός για Ρόδο: Εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο μέτωπο - Σε εξέλιξη 82 δασικές πυρκαγιές
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στα Δερβενοχώρια ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας, καθώς μόλις σήμερα, Κυριακή (23/7) ξέσπασαν 64 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται 82, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο παραμένει εκείνο της Ρόδου.

Ο ίδιος σημείωσε πως το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 345 περιστατικά πυρκαγιών και διασώσεων σε αστικές περιοχές της χώρας.

Στο μέτωπο της Ρόδου, στο οποίο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, με 16 πεζοπόρα τμήματα, 55 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν περιοδικά 10 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Δραματική είναι η κατάσταση στο Ασκληπείο Ρόδου όπου απειλούνται οικισμοί.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε πως σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε όλες σχεδόν τις ενεργές εστίες.

Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, οι δήμοι, εθελοντές και ο στρατός.

Στο μέτωπο της Καρύστου ξέσπασαν ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές εστίες, δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής, εκ των οποίων η μία έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, γεγονός που ανάγκασε τις Αρχές να δώσουν εντολή εκκένωσης των οικισμών Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Στο σημείο επιχειρούν το απόγευμα της Κυριακής (23/7) μεταξύ άλλων και έξι αεροσκάφη.

Μεγάλα μέτωπα καίνε, όπως ενημέρωσε ο κ. Αρτοποιός, στην Υλική Θήβας, στο Μετόχι Επιδαύρου, στο Δερβενάκι, τον Αστακό Μεσολογγίου και την Αμυγδαλιά Βόλου.

Καταλήγοντας, έκανε έκκληση σε όσους επιθυμούν να διαφύγουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ