ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στο Αίγιο: Μάχη της Πυροσβεστικής για να μην περάσει την Εθνική Οδό

Μαίνεται η φωτιά στο Αίγιο: Μάχη της Πυροσβεστικής για να μην περάσει την Εθνική Οδό
ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου στην περιοχή Δερβενάκια του Αιγίου. Η φωτιά απείλησε τον οικισμό Βυτινιώτικα και κινήθηκε κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών με κατεύθυνση προς Διακοφτό και Ακράτα.

Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κάστρο της Αιγιαλείας να μετακινηθούν προς την περιοχή Καθολικό.

Η φωτιά καίει παρθένο δάσος σε δύσβατη περιοχή και έχει ήδη μπει στο φαράγγι του Βουραϊκού. Ωστόσο, οι άνεμοι στην περιοχή αλλάζουν συνεχώς φορά, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να μην περάσει την εθνική.

Πέπλο καπνού σκεπάζει την περιοχή του Αιγίου και η ένταση των ανέμων αυξάνεται όσο πέφτει η νύχτα. Μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς και της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πάτρας στο Διακοφτό, είναι να μην περάσει η φωτιά τον αυτοκινητόδρομο και απειλήσει τους παραλιακούς οικισμούς που είναι γεμάτοι με κατοίκους και παραθεριστές.

Οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα στην περιοχή των διοδίων του Αιγίου σταμάτησαν όταν έπεσε ο ήλιος και η νύχτα προβλέπεται δύσκολη, καθώς τα σημεία που εντοπίζονται οι διάσπαρτες εστίες, είναι δύσβατα και δεν επιτρέπουν την επέμβαση των επίγειων δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ