ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Πέθανε 14χρονος που είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα στο Εράσμιο

Ξάνθη: Πέθανε 14χρονος που είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα στο Εράσμιο
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, έχασε τελικά τη μάχη ένα 14χρονο παιδί που ανασύρθηκε το πρωί της Κυριακής (23/07) χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία του Ερασμίου στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xanthinea.gr ο 14χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην Εντατική, στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο αργά το βράδυ δεν άντεξε και κατέληξε.

Το παιδί εντοπίστηκε από λουόμενους και μεταφέρθηκε στην ακτή χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο βρισκόταν μια γιατρός και ένας νοσηλευτής που έσπευσαν μαζί με άλλους λουόμενους να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 14χρονο, κάνοντας ΚΑΡΠΑ, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια οι διασώστες του ΕΚΑΒ συνέχισαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 14χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Η είδηση του θανάτου του έρχεται να σκορπίσει τη θλίψη στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, ενώ ήδη από την Κυριακή τα social media έχουν βομβαρδιστεί με μηνύματα οργής και αγανάκτησης για τη μη ύπαρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στην εν λόγω, πολυσύχναστη, πλαζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ